Wie ben ik

27373028249_328e544811_o.jpgDaan Kool

Mijn naam is Daan Kool. Ik ben geboren op 12 mei 2001 en woon in het kleine dorpje Zevenhoven. Dit ligt vlak bij de Nieuwkoopse plassen waar ik heb leren schaatsen.

cropped-kjs_98295.jpg

 

Schaatsen       

In de winter ben ik te vinden bij nationale en internationale schaatswedstrijden. Schaatsen doe ik bij het RTC Noord-West als eerste jaars A-junior. Op mijn dertiende, als eerste jaars C-junior wist ik alle afstanden te winnen op het EK. Vanaf dat jaar schaats ik mee op het hoogste niveau. Mijn favoriete afstanden zijn de 500 en 1000 meter.

Persoonlijke records

Daan Kool

Wielrennen 

Op mijn dertiende ben ik begonnen met wielrennen als training voor het schaatsen. Al snel kon ik mee doen met de landelijke fietswedstrijden. In het fietspeloton sta ik bekend als een machtssprinter. Sinds het seizoen 2018 fiets ik als gastrijder bij het junioren Team type 1. Volgend jaar hoop ik vaker met dit team te kunnen koersen. Dit team is een Amerikaanse wielerploeg dat alleen bestaat uit jongens met diabetes type 1.

baanwielrennen 4

Baanwielrennen                                   

Ik merkte in het schaatsseizoen 2016/2017 dat ik uitdaging miste in mijn trainingen, daarom ben ik in het voorjaar van 2017 met baanwielrennen begonnen. Het was heel fijn dat ik direct bij het RTC Amsterdam aan mocht sluiten. Hier wordt op het hoogste niveau gefietst, dit geeft mij de uitdaging en afwisseling die ik nodig heb in mijn trainingen buiten het ijs om.